Grundtvig-Byen!

 

Grundtvig-Byen var et projekt startet omkring år 2000 af tidligere valgmenighedspræst Bjørn Krab-Johansen, Odense og seminarielektor Carsten Oxenvad, Skårup.

Tanken var at gøre alle N.F.S. Grundtvigs tekster søgbare på internettet. Krab-Johansen tegnede til siden og skaffede pengene mens Oxenvad designede database og påbegyndte skanning af teksterne. Skanning af så mange tekster er omfattende og en del frivillig arbejdskraft hjalp med det store arbejde.

Som det kan ses af forsidebilledet prøvede vi at linke hele den grundtvigske verden, primært i Danmark, men bag flyveren var der link til internationale projekter med forbindelse til Grundtvig, primært en del højskoler.

 

På et tidspunkt blev hele projektet overtaget af Grundtvigsk Forum, der drev siden og databsen i mange år. I januar 2016 opdagede jeg, at siden og databasen var blevet lukket og har i løbet af foråret prøvet at skaffe det materiale der lå på sitet. Det var ikke helt let, men nu har jeg fået det.

Det er for dyrt at genetablere databasen, men hvis du er interesseret i Grundtvigs tekster, så har jeg dem liggende. Skriv til mig, så får du dem. Man kan selvfølgelig bruge de normale søgefunktioner på computeren, men ikke alle de specielle funktioner der var i databasen.

 

Merete Bøyes Grundtvigbiografi

Grundtvig-Byen havde overtaget Merete Bøyes meget fine biografiske oversigt over Grundtvigs liv. Den er også medtaget her.