Grundtvig-Byen!

 

Grundtvig-Byen var et projekt startet omkring år 2000 af tidligere valgmenighedspræst Bjørn Krab-Johansen, Odense og seminarielektor Carsten Oxenvad, Skårup.

Tanken var at gøre alle N.F.S. Grundtvigs tekster søgbare på internettet. Krab-Johansen tegnede til siden og skaffede pengene mens Oxenvad designede database og påbegyndte skanning af teksterne. Skanning af så mange tekster er omfattende og en del frivillig arbejdskraft hjalp med det store arbejde.

Som det kan ses af forsidebilledet prøvede vi at linke hele den grundtvigske verden, primært i Danmark, men bag flyveren var der link til internationale projekter med forbindelse til Grundtvig, primært en del højskoler.

 

På et tidspunkt blev hele projektet overtaget af Grundtvigsk Forum, der drev siden og databsen i mange år. I januar 2016 opdagede jeg, at siden og databasen var blevet lukket og har i løbet af foråret prøvet at skaffe det materiale der lå på sitet. Det var ikke helt let, men nu har jeg fået det og databasen kører nu fra en computer hjemme i mit arbejdsværelse.

 

Men – databasen kan kun bruges af ganske få samtidige brugere og jeg har mistet rettigheden til at bruge domænenavnet Grundtvig-Byen.dk. Ærgerligt!

 

Adgang til databasen med Grundtvigs tekster

Kun meget få samtidige bruger, men prøv herDer arbejdes på en bedre løsning!

 

Merete Bøyes Grundtvigbiografi

Grundtvig-Byen havde overtaget Merete Bøyes meget fine biografiske oversigt over Grundtvigs liv. Den er også medtaget her.